Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # - 2853 Energija Ljubavi

HEAVEN # - 2853 Energija Ljubavi

Ti mislis o Meni kao da sam Ja izvan tebe. Ti mislis o meni kao o Bogu visoko u nebesima, odvojen od tebe, kao o nekome kome se treba klanjati i moliti, kao o Bogu koji zasluzuje da bude Bog.

Voljeni, ti nisi naviknut na ideju da si i ti zasluzan. Ti cenis Mene mnogo vise nego sto cenis sebe. Ti racunas na Mene zato sto ne verujes u sebe.

Bice ti lakse ako mislis o Meni kao Nekom Koji Voli. Ti retko mislis o Meni kao o Velikom Ljubavniku i kao o Nekome Koji Voli, Koji stvarno voli. Ti vidis ljubav izvan sebe i ne toliko u sebi. Recicu ti: da Ja nisam u tebi, ne bi me mogao spoznati. To je isto kao okrenuti broj na telefonu. Nekako, to je tvoj sopstveni broj koji zoves. Ti si taj koji odgovara na svoj poziv. Ti si Svest. Postoji samo Jedna Svest u svetu i to je cinjenica. Uskoro, tvoja svest ce porasti do svojih 100% i ti ces znati u istini nase Nase Blistavo Jedinsvo. Moje i tvoje Jedinstvo ce se stopiti tako predivno, da ti neces biti svestan nikakve razlike izmedju nas. Ljubav nece pripadati ni jednom od nas. Pa ipak, samo ce Ljubav postojati.

Sta god dodje u tvoju svest, postaje deo nje. Ti razumes rat zato sto nosis rat u sebi. Ti vidis vise rata nego ljubavi. Kako rastes u svoju punu svest, videces sve vise i vise ljubavi i bices sve vise u skladu sa Mojom Bozanskom Ljubavlju. To ne znaci da neces biti svestan rata, ali ce ti biti manje vazan. Nece vise biti mesta u tvom srcu za rat. Rat ce izbuti svoju moc nad tobom. Ljubav ce biti glasnija od rata. Ratni bubnjevi ce ne cuju kada se sviraju ljubavne balade. Rat nije ocaravajuci. Ljubav jeste.

U ovom trenutku, rat ti je privlacan. U nekom smislu, rat je kao zabava za tebe. Daje ti osecaj svrhe, ponosa i lazne pravednosti, kao da je objava rata sama po sebi pobeda. Rat bira zabavu umesto Ljubavi i zato ga vise nece biti.

Veca od zabave rata je radost lubavi, voljeni, ipak, moze ti se desiti da zoves ljubavlju ono sto ljubav nije. Ti bi mogao da zoves zabavu pogresno imenom ljubavi. Ti bi mogao da zoves vezanost i posedovalje imenom ljubavi, pa ipak to ostaje vezanost i posedovanje.

Ovde lezi velika ralika izmedju rata i ljubavi. Rat robi, ljubav oslobadja. Cak i ratovi koji govore o slobodi, ne daju je. Rat bira strane, ljubav ne bira nijednu, osim tvoje.

Pa ipak, cak i rat pomaze Jedinstvu. Rat mobilizuje Jedinstvo. Tacno, rat bira strane, ali ipak Jedinstvo igra ulogu. Svako je mobilizovan ratom. Na zalost, u ratu postoje dva jedinstva, sto nije Jedinstvo uopste, pa ipak iz rata raste Jedinstvo, ili bar neka bleda verzija toga.

Dali bi iko zeleo da raspravlja o tome dali je rat bolji od ljubavi? Verovatno ne, pa ipak oni koji brane ljubav nalaze razloge da ratuju, nalaze nacine da pravdaju rat, kada opravdanja nema. Ljudi se ponose ratom i uniformama koji ga sponzoruju.

Neka Moja deca preobrate energiju lazne moci i pravednosti u energiju ljubavi. Ljubav poravnava vagu, voljeni. Macevi ne specavaju ratove. Cak i kada je rat prestao, mir jos ne vlada. Mir nezna kako da caruje kada besa jos ima. Neka se sila besa preobrati u moc ljubavi.

Reci mi voljeni, imas li nesto bolje da radis ?