Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # - 2849 Ti Ces Procvetati

HEAVEN # - 2849 Ti Ces Procvetati

Kao dete, ucio si da govoris. Ucio si da hodas. To su bile prirodne stvari. Niko nije morao da te uci. Nije bilo formalnog obrazovnja. Ti si zeleo da govoris. Niko ti nije morao da pokaze kako da pokreces svoje usne da bi izgovarao reci. Nisi morao da gledas u recnik. Niko nije morao da ti pokaze kada da prohodas i kako da stavljas jednu nogu ispred druge. Nije ti bila potrebna nikakva pomoc, pomoc bi ti cak i smetala.

Kasnije su te naucili azbuku i tablicu mnozenja. To je bio drugaciji nacin ucenja, mada sa jakom zeljom mogao si i to da naucis sam. Bez obzira sta ti je ucitelj rekao da citas, to si bio taj koji je doneo tu odluku i otkrio kako se to radi. Ti si bio taj koji je uhvatio voz.

Pre nego sto si prohodao, puzio si. Niko ti nije rekao da je to cudno. Niko ti nije rekao da moras da preskocis puzanje. Niko ti nije rekao da je puzanje detinjasto i da prestanes sa time i pocnes da hodas. U stvari, otkriveno je da puzanje stvara veze u mozgu koju su potrebne za hodanje. Ako bi ti bilo zabranjeno da pratis svoju prirodnu zelju za citanjem, citanje bi bilo mnogo teze za tebe.

Niko ne treba da te uci kako da budes kreativan. Mada je lakse kada je kreativnost ohrabrena, cak i kada se tvoja kreativnost igra u blatu.

Postoje vise vrste cvetanja. Postoji intelektualno, emotivno, fizicko i mnoge druge kombinacije cvetanja. Isto tako, postoji i spiritualno cvetanje. To je ucenje. To je rast i razvoj. To je otkrivanje. Otkrivanje spiritualnosti uopste i svoje sopstvene – to je povratak sebi. Mozes da gledas i slusas. Mozes da citas knjige. Mozes da pratis kurseve. Mozes da sledis vodju. Ipak ti si drevniji od svoje spiritualnosti. Ti si ucitelj i ucenik. Ti si taj koji se krece brzo ili sporo.

Priridno je da prepoznas svoju sopstvenu spritualnost. To je prirodni napredak i nezaustavljiv je. Sposobnost citanja je bila uvek prisutna, ipak ti odlucujes kada. Neizbezno je da ces se odluciti za spiritualnost. Ti ces primetiti njen rast u sebi.

Vi ste rodjeni spiritualni, voljeni. Voleti Boga i tvoja sopstvena neogranicenost je prirodna svakom Ljudskom Bicu, kao sto je i govor. Nekako je svet napravio spiritualnost zasebnim subjektom, neko ti je rekao da je studiras ili ne. Spiritualni rast je nekako pretvoren u objektivi nalog. Ti znas da je na neki nacin, spiritualnost pretvorena u skolski program.

Voljeni, ne postoji skola koji uci decu kako da rastu. Nema skole koja uci dete kao da raste prve zube. Nema skole koja te uci kako da budes gladan i kako da se hranis. Naravno ti mozes da studiras te stvari, analiziras ih i nazoves probava i asimilacija, pa ipak probava i asimilacija se brinu same o sebi.
U ovom trenutnku, ti spritualno rastes u svom sopstvenom tempu. Neizbezno je da ces procvetati u puno prosvetlenje. Ti ne moras da radis tesko na tome. Ici ce prirodno. Voljeni, bice nezaustavljivo.