Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN #2667 Er Du Din Brors Beskytter?

HEAVEN #2667 Er Du Din Brors Beskytter?

Gud sa:

Når du tenker på penger, når du bekymrer deg over dem, trekker du deg selv ned. Mye av tiden, når du tenker på penger, klager du over mangelen på dem. Uten at du mener det, setter du deg selv tilbake i nødvendighets-modus. Når føler dere at dere har nok penger, Mine kjære?

Penger er ikke hovedsaken i livet ditt. Det er ment å være en forenkling. Det er enklere å bære rundt på papirpenger enn på gull. Papir tar mye mindre plass i lommene dine. En grei forenkling. Penger er ikke ment å være fokuset i livet ditt. Hvor mye du tjener, eller hvor mye du har spart, hvor mye du har mistet er ikke substansielt for deg.

Likevel, hvordan du bruker penger, om du er sjenerøs eller om du er knapp med dem, om du holder dem fast eller lar dem gå, avslører deg. Hvordan du behandler penger kan godt være en metafor for livet ditt. Hvordan du behandler penger kan godt være slik som du behandler kjærlighet.

Ikke det at kjærligheten er ment å handles med. Kjærligheten bare er.

Til tider er det noen som har mye penger, og som er uvillig til å skilles ad med dem. Han vil elskes for sin egen del. Han frykter mennesker bare elsker ham for pengenes skyld. Og, ja, det finnes dem i livet som ville gjort det.

Noen ganger er det noen som er veldig gavmilde med pengene sine, og han ser på dette som en måte å motta kjærlighet på. På en måte kjøper han kjærlighet, for han har fremdeles ikke lært sin egen verdi.

Og så, som i historien om De Tre Bjørnene, er det en som er akkurat passelig. Han er sjenerøs motivert av intet annet enn å pleie verden. Lik livet hans er ikke pengene der for hans egen skyld. De er ikke en gang hans, ser du. Han vet at de ikke er for ham å skryte av, heller ikke for ham å beholde eller bruke opp. Han forstår at pengene som blir ham til del er Mine. Han forstår at han er bokholder og regnskapsfører. Han bærer pengene for Meg. At han har penger er en gave, og han ønsker å gi denne gaven videre. Han er en fri-giver.

Det er ikke det at han føler at han skylder noe. Det er ikke utfra en pliktfølelse han donerer rikdommen sin. Ansvarsfølelse er ikke det samme som pliktfølelse. Det er ikke det at han har en gjeld å nedbetale. Det er det at pengene ikke er i hans eie, og likevel bestemmer han over dem, og han ønsker å bruke disse pengene til gode for universet, for dette er hans plass i verden. Han vet viktigheten i det han gjør. Han vet at han snur tidevannet i verden. Han vet at han donerer til Meg.

Noen ganger er det dem som har minst som gir mest. De er de rike.

Verdenen du lever i er til for å deles. Del hjertet ditt fordi det er det naturlige å gjøre. Hjertet er din rikdom. Å være gnien med penger kan avsløre at du er gnien med hjertet.

Noen ganger er ekspensen av penger kontroll. Den som holder lommeboka er den som kontrollerer. Likevel er ikke penger ment å være en pisk som tvinger andre til å danse etter kontrollørens pipe. La pengene dine være en balsam for verden. Sett verden fri, ikke kommander den.

Er du din brors beskytter? Den tanken kan få deg til å føle deg tynget og la hjertet ditt synke. Det er ikke ment slik. Du skal ikke føle deg byrdet. Du er ikke ansvarlig i det hele tatt for din brors handlinger, unnlatte handlinger, eller fattigdom. Han er ansvarlig for seg selv. Likevel er du ansvarlig for deg selv, og det betyr å holde et øye med broren din, og se til at han ikke lever i fattigdom. Du er min stedfortreder, og du tjener Meg, og slik tjener du menneskets fellesvelde på Jorden, og dette er din takknemlighet til Meg, Mine kjære, ikke ordene du ytrer.