Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 2655 Čak i kratak pogled na Tvoje Svjetlo

HEAVEN # 2655 Čak i kratak pogled na Tvoje Svjetlo

Bog reče:
Kada se osjećate opterećenima zbog nečeg što ste počinili, umjesto da tražite oprost, jednostavno se ispričajte. Ako vam je žao, kažite to. Nije nužno drugoga opterećivati teretom opraštanja. Ne znači da je pogrešno tražiti oprost. Samo što je ponekad, vjerojatno češće, bolje za vas da dajete nego da bilo što tražite. Stavite, umjesto drugih, sebe na vidjelo. Neka onaj drugi sam dođe na ideju o opraštanju. Na vama je da učinite svoje. Nitko vas ne posjeduje, voljeni.

Umjesto da bilo što tražite, zapitajte se koji dar možete dati. Poznajete ljude koji uvijek misle na druge. Znate kako njihovo poštovanje, bilo prema vama ili nekom drugome, čini da se osjećate. Činite i vi isto za druge. Brinite o drugima onoliko koliko skrbite o sebi. Smatrajte da uopće nema potrebe da se brinete za sebe. Smatrajte da ste već zbrinuti i da nemate potrebe za zaštitom ni branjenjem.

Možda ni nitko drugi također ne treba branjenje, a opet svatko ima dobrobiti od uvažavanja, i oni koji ga primaju, naravno, ali još više oni koji ga pružaju. Uvažavanje je pravi znak vođe. Vođa razmišlja o svima. Svakako razmišlja onkraj sebe.
Kada sunce sja, ono sja za svakoga. Zašto onda vi, voljeni Moji, zašto ne sjajite svoje svjetlo svima? To je značenje voljenja vaše braće jednako kao sebe samih. To je značenje jedinstva u svijetu. Uvažavanje drugih je veliko ponavljanje jedinstva. Što je to što biste zadržali za sebe, a ne biste pružili i drugima? Kako je lako drugima osvijetliti živote. Dok vaše svjetlo sja, zašto ga ne bi dijelili svima? Čak i samo odbljesak vašeg svjetla za nekoga može učiniti čuda. Zar ne biste voljeli činiti čuda. Zar ne biste voljeli biti duša koju svi vole?

Ima li među vama nekoga tko bi radije povukao svoje svjetlo? Možda bi bilo dobro kada biste takvima mogli oprostiti. Možda ste vi netko tko duguje ispriku. Ako vam prema nekome nedostaje dobre volje, svakako im dugujete ispriku.

Ima li smisla u bilo kojem teškom osjećaju? Zašto bi bilo tko u grudima čuvao teške osjećaje?

Riješite se svega, voljeni, svih viškova bilo čega što ometa slobodan tijek vašeg srca. Nema dobrog razloga zbog kojeg biste trebali čuvati te rane na svom srcu. Uklonite ih jednu po jednu ili sve odjednom. Jednostavno ih uklonite i počnite s čistom stranicom.

Kako će to biti dobar osjećaj! Prema kojoj biste osobi doista voljeli zadržati zlovolju? Preteško je to breme, voljeni. Dajte nekome da pobjegne od vašeg bijesa. Neka budu oslobođeni od njega. Možda ga, u vašim očima, oni zavređuju. Ne kažem da ga ne zavređuju, prema viđenju svijeta. Kažem da ga vi ne zavređujete i da ga, nadalje, ne možete ni podnijeti. Ne možete iz njega izaći neoštećeni. Zato, pronađite način da u svom povrijeđenom srcu otpustite. Neka povreda odleti lako kao pero. Samo je otpustite. Dovoljno ste je dugo čuvali. Bilo koje vrijeme je predugo.
Život na Zemlji je svega minuta. Iskoristite dobro tu minutu. Svima dobro služite, služite sebi i tako služite Meni.
(Prevela Daniela Knapić)