Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 2646 Strpljenje

HEAVEN # 2646 Strpljenje
Bog reče:
Vidim jedan obrazac. Vidim da želiš ono što želiš onda kada to želiš, upravo ovog trenutka. A kada svijet ne zapleše baš na tvoju melodiju, udaljiš se nadureno. SADA je riječ koju izvikuješ iz kruga svojih usana.
Oprostite Mi, molim, voljeni- zašto bi bilo što trebalo biti sada?
Pritisak za Sada ukazuje na nestrpljivost. Dragi Moji, nestrpljivost postajete vi sami, poput zahtjevne, razmetljive vještice.
Prije svega, vrijeme ne postoji. Tako da ono što nazivate Sada nije ništa drugo do vaš hir. Kako biste mogli biti nestrpljivi zauvjek?
Drugo, tko ste to vi da možete gaziti po Univerzumu zato što se ne ravna po istoj uri kao i vi ili, bolje rečeno,uopće ne koristi satove?
Tko ste vi da biste gazili bilo koga ili bilo što?
Vi koji svijet trebate podučavati strpljivoasti morate naučiti strpljenje SADA.
Strpljivost nije ništa više do radost. Želite li radost, a znam da želite, morate znati da nju prati strpljenje. Nema radosti u nestrpljvosti, toj gospodskoj razbartušenoj nadžak-babi koja voli naređivati.
Neka danas bude dan kada nestrpljivost odlazi. Klanjajući se pozdravlja s publikom i silazi s pozirnice života. Nestrpljivost je u predstavi bila nitkov koji je sukao brkove. Izžviždite tog zlog gazdu koji vam je, umjesto da vam naplaćuje najam, otkidao od vaše radosti. U svojoj žurbi on je od vas uzimao radost, a vi ste mu se klanjali i grebali. Sada se više ne klanjate nestrpljivosti. Vladavina nestrpljivosti je okončana. Ona je zbačena s trona.
Strpljivost nije upadljiva. Nije čak ni nešto što možete zamijetiti. Strpljivost je jednostavno dobro. Tiho mirna. Nije čak ni strpljiva, jer strpljivost ne vidi nikakvog konja kojeg bi tebalo bičevati da bi ubrzali. Strpljivost ne radi nikakvu buku, ne privlači pozornost na sebe. Strpljivost se samo ljubazno omotava oko Univerzuma, poput lebdeće plesačice s velovima. Strpljivost je doista suprotna svom paradirajućem, toptavom antonimu.
Tri put hura za strpljivost koja sjedi i čeka a da ni stopalima ne lupka. Svakako
Nikad ne grize nokte. Nenametljiva, strpljivost je uvijek spokojna poput prelijepe slike krajobraza s plavim nebom i lebdećim oblacima. Sva slava strpljivosti ! Nosite strpljivost na svojim ramenima poput sportaša koji je upravo donio pobijedu svojoj ekipi. Svako, strpljivost uvijek pobjeđuje. Stpljivoti nema ravne.
Ako ste nestrpljivi, znajte da u strpljivosti imate hrabrog slugu. Strpljivost vas ne troši niti vam uzrokuje suze. Ona je poput krasne bogate kreme koju prelijete po svojim žitaricama. Ta bogasta krema ima tako glatku teksturu i tako klizi kroz grlo.
Više nemate izbora, voljeni. Strpljivost treba biti konj kojeg vi birate. Život ionako već ide pre brzo da biste podržavali nestrpljivost. Zato- dolje nestrpljivost, živjela strpljivost! Nemojte se prevariti. Strpljivost zlata vrijedi. Nestrpljivost, škripavi kotač, ne biva podmazan. Baca se na vas i daje vam probavne smetnje. Možda odijeva finu odjeću ali je iznutra, kao i strah, zapravo napuhani, bučni, zli vjetar koji ništa dobro ne puše.
Jeste li sada nestrpljivi da počnete vježbati strpljivost?
Neća vam nedostajati prilika da započnete. Na lijevo i na desno vidjet ćete velike prilie koje će od vas zahtjevati strpljivost. Vjerojatno će vas svi koje poznajete učiti satrpljivosti i biti će zahvalni za vašu strpljivost, kao i vi.
Ako se ikada nađete kako padate s vagona strpljenja, jednostavno se zapitajte, „Tko sam ja da budem nestrpljiv/a? Po kojem se božanskom pravu ponašam poput konja, koji riga vatru, udara kopitima i devastira sve pred sobom?“