Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 2644 Točka početka

HEAVEN # 2644 Točka početka
Bog reče:
Riječ Prosvjetljenje daje dojam statičnog dolaska, kao da-kada tamo dođete- vi ostajete i jeste, za sve namjere i svrhe, dovršeni, kao što su kolači u pećnici ispečeni.
Riječ Prosvjetljenje označava mjesto početka. Tu vi počinjete. To je doslovno gdje počinjete. Došli st iz Prosvjetljenja, dragi, i sada rastete u njegovo ostvarenje.
Ne znači da ste, kada dođete do Prosvjetljenja, vi stigli. To nije mjesto gdje se zaustavljate. To je tek usputno svratište. Možda si to mjesto možete označiti da ga se sjetite, ali onda nastaljate dalje.
Zapravo ne postoji neko Prosvjetljenje br.1, pa onda Prosvjetljenje br.2, jer vašem napredovanju tim putem nema kraja. Nećete dobiti diplomu. Nama ceremonije promocije, nema velike najave. Nije na vama da kažete „Prosvijetljen sam.“ Tako to izgleda kao neki zaključak, ili kao da ste učinili najdivniji korak, kao da je prosvjetljenje vaše vlastito postignuće, kao da ste na tome teško radili i napokon postigli. Vi svoj put nikada ne dovršavate, voljeni. Osim toga, vi ništa i niste učinili, osim što ste napokon primijetili to što je uvijek bilo.
Nemojte biti razočarani što niste dostigli neki vrhunac. To je dobra stvar. Zar doista želite prestati rasti?
Voljeni, vi se zapravo ne penjete na brdo.Više je to kao slijeđenje neke krivulje, hodanje po dugi, ali ipak vi ne idete u krugovima. Evo, mislimo o tome više kao o spiralnoj zavojnici, kao da se penjete svojim DNK. Vaš DNK nije statična stvar, kao što to nije ni Prosvjetljenje.
Kako je riječ Prosvjetljenje dobila veliko slovo? Ne bi tako trebalo biti, osim na početku rečenice. Prosvjetljenje nije neka velika stvar. Prirodno je i može se očekivati. Nije baš kao nalaženje Svetog Grala. Ono što s Prosvjetljenjem činite jest da vi bolje vidite. Ne morate toliko škiljiti. Vidite prostranije. Svjetlo bolje vidite. Vidite kako su vaše i Moje svjetlo isprepleteni. Jednostavno rečeno,s prosvjetljenjem vi počinjete vidjeti. Sljepilo otpada. Svi to mogu. I svi će to činiti.
Biti prosvijetljen ne čini vas ponosnima. Učinit će vas poniznima. Naviknite se na to.
U redu je biti zadivljeni takozvanim prosvjetljenjem. Ostanite se čuditi prosvjetljenju kao predivnom početku i upamtite da ste vi početnici. Vi ste na startnoj liniji. I bilo je vrijeme, rekao bih! Nemojte si na košulju kačiti nikakve medalje. Ako to želite, možete malim slovima izvesti „Početnik“. Nemojte ni sebe ni prosvjetljenje uzimati tako ozbiljno. Jesam li tu bio jasan?
Budite sretni što se samnom susrećete. Druženje samnom je druga priča. Koliko god je lijepo, ni to nije neko postignuće. To je unaprijed odlučen zaključak. Bio je pretskazan. Trebali ste me susresti, voljeni. Trebali ste posegnuti u Moje srce i tu sebe pronaći. Što vas je toliko zadržalo?
Tu je prisutna kozmička šala. Kako postajete više prosvijetljeni, umjesto da budete nešto više i veće, onako divni kako ste se nadali, sada vi nestajete u Mojem zračenju i vaš Identitet, za kojim ste toliko tragali, sada se stapa s Mojim. Otkrivate da ste svoje pramce ostavili za sobom i imate samo Moj.