Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 2642 Kružna Prisutnost Ljubavi

HEAVEN # 2642 Kružna Prisutnost Ljubavi
Bog reče:
Voljeni Moji, za Mene ste vi poput duge na nebu. Poput prekrasnog obećanja koje Mi se daruje. Vi ste ovaj dar koji darujem Sebi. Kada bi vrijeme postojalo, bili biste Moja prošlost, sadašnjost i budućnost. Vi ste Moj svijet i vi ste sva Moja vjera u njega. Vi ste blagoslovi koje šaljem Sebi.

Kada bi Meni bilo moguće biti usamljen, bio bih usamljen bez vas. Naravno, vi ste integralni dijelovi Moje potpunosti, tako da je sve što Ja znam Cjelovitost. Vi ste oni koji je ne poznajete. Budući je ja poznajem, u redu je. U međuvremenu, počnite dostizati ono na čemu vi i Ja radimo zajedno.
Činite velika otkrića. Ako postoji sto koraka, vi ste gotovo na vrhu. Ovo nije teško uspinjanje. Ovo je laki put, jer na njemu smo Mi zajedno. Mi izbijamo na površinu i Mi ronimo duboko. Poskakujemo visoko i plutamo. Sve je to dobro. Sve je to Naš zajednički život, nikad razdvojen.
U izvjesnom smislu, nije bitno ono što izbija. Na neki način, nije bitno ono što se čini da vi jeste, čak ni ono što vi mislite da jeste. Bitno je što Mi jesmo. Mi smo doista nastavak duge, visoko u nebu. Mi smo mnoge struje uslojene svjetlosti. Mi smo zakrivljena zraka. Savijamo se u krug, tako da sve može biti sadržano unutar Nas i, doista, ništa izvan nas. Vanjski rub ne postoji, iako vi ponekad tako mislite.
Ja znam da je kružna prisutnost ljubavi potpuna. Zaokružena, ona nema kraja. Ljubav je beskrajna. To znači- i vi ste. Zapravo, nema igle u koju valja udjenuti konac, ničega nema što treba dodatno obaviti. Prisutno je samo Jedinstvo u skakanji i poskakivanju, kao da samo sebe šije.
Nitko nije izvan tog prostranog kruga Jedinstva. Nitko. Na taj način nema posljednjih. Tako nema drugoga. Svjetlo je svjetlo, gdje god da sja. Svjetlo je svjetlo, kojim god imenom ga zvali. Svjetlo ne može biti prevareno. Blistave zrake dolaze od jednog Sunca. Može se činiti da zrake odlaze, ali one ne mogu nikada otići. Svjetlo sebe ne odvaja. Ono povezuje i nalaže. Jedinstvo pleše ples ljubavi sa mnogo svjetlosnih zraka.
Ljubav se može prikriti, ali Mene nikad ne može prevariti. Ni vi ne trebate biti prevareni.
Nije to samo poigravanje riječima ako se kaže da gdje god da idete, čak i svugdje gdje idete u svojim mislima, neovisno u kako daleku zemlju, neovisno u koje carstvo, neovisno na koju zvijezdu, koje sunce, koji mjesec, na koju granu, kod kojeg sveca ili razbojnika, uvijek sebe susrećete. Uvijek gledate u vlastito zrcalo. Vi ste oni koji percipirate ono što vidite.
Netko vidi anđela. Netko stranca. Netko sveca. Netko bijedu. U svakom slučaju onaj koji gleda onaj je koji vidi i sebe vidi, u jednom ili drugom iluzornom obliku. Pleše pred sobom. Svira na šupljoj fruli. Puše na pisak svirale života i stvara vlastitu glazbu.
Vi, ako to želite, možete stvarati novu muziku. Možete pokrenuti novi ples. Možete plesati u masi, ili s jednim partnerom, ili možete plesati sami. U svakom slučaju, vi plešete sa sobom i vi također plešete samnom. U svijetu Jedinstva nema usamljenosti. Nema stranaca. Nema odvojenosti. Nema ni iskrice odvojenosti. Sve što postoji jest ljubav koja pleše. Ples ide u krug, i u krug i Ja svakoga držim u Svojim rukama dok Mi idemo okolo naokolo. Naša stopala ni pod ne dodiruju.
(Prevela Daniela Knapić)