Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 2639 Prag Raja

HEAVEN # 2639 Prag Raja
Reče Bog:
Dajte da vas poučim još jednom načinu otpuštanja napetosti. S dvije jednostavne riječi velik dio vaših zapetljanosti će se otpetljati. Dvije jednostavne riječi su Hvala Ti. Ili tri: Hvala Ti, Bože. Biti ćete zadivljeni kako su te riječi učinkovite. Otapaju grimase. Uklanjaju terete. Brišu pretjerano nezadovoljstvo. Vraćaju vas na mjesto koje vam pripada kao dijelu svemira.
Razmišljati sa Hvala Ti stvara zahvalnost. Te riječi djeluju, jer su prave riječi za izražavanje pravih osjećaja. Recite ih tiho sebi. Nemojte ih pretjerano izgovarati. U svijetu, više no samo izgovaranjem, svoju zahvalnost iskazujte djelima. Izgovaranje je čini manje značajnom. Nakon nekog vremena Hvala, isprazno izgovarano, gubi svoj sjaj.

Da, ne postoji ni jedna stvar u kojoj ne biste mogli pronaći nešto zbog čega biste bili zahvalni. Da, rekoh, baš u svemu. U svemu ima blagoslova. Naravno, da bi to iskusili, vi morate promijeniti vaše razmišljanje.

Čak i kada oplakujete neku smrt, postoji nešto zbog čega možete izraziti svoju iskrenu zahvalnost. Možda vam je smrt vaše voljene osobe naglasila dubinu ljubavi koju ste čuvali u svom srcu. Možda možete biti sretni što je vaš voljeni sada u Raju, da ima mir za kojim je žudio i za kojim i vi tako svesrdno žudite. Možda smrt vašeg voljenog više zbližuje ostale članove vaše obitelji. U najmanju ruku, tjelesna smrt osobe koju ste voljeli, bar na neko vrijeme, odvlači vas od površine života, vi ste stvarni, bez pretvaranja. I možete reći: „Hvala Ti, Bože. Hvala Ti, Bože, za snagu koju imam da idem onkraj svog teškog srca i da, još jednom, za sebe pronađem mir pod suncem. Hvala Ti Bože, za moj život upravo sada. Čak i kada patim, nedirnut/a sam. Čak i kada patim, Ti si ovdje. Hvala Ti, Bože, što imam Tebe kome se mogu utjecati i u kome mogu pronaći svoju ravnotežu. Imam Tebe, ne kao fantoma, nego kao Izvor i Podršku i Postojanost u svijetu koji me potresa. Ti mi daješ Svoju Prisutnost i daješ mi Svoju Ljubav, daješ mi ovaj život u kojem živim i daješ mi da Ti se vratim. Rastapam se u Tvojoj ljubavi, Bože. Hvala Ti, Bože, za sve to.“

Nema ni jednog iskustva koje za vas ne nosi blagoslov. Sva iskušenja nose elemente uvažavanja koje će u vama izazvati. Istina, nećete biti isti. Bit ćete bolji. Dobit ćete tugu, ali i iskustvo. Na teži ili lakši način, uči ćete dublje u srce života kad budete koračali njegovim stazama.
Svakako, voljeni, putem ste izbjegli neke korake. Možete biti zahvalni i za one korake koje niste morali poduzeti i brda na koja se niste trebali penjati. Poput slikara koji radije slika pejzaže nego predmete i vi, također, u svom životu možete naslikati svoju zahvalnost za sva iskušenja koja niste dobili, kroz koja niste morali rasti, kroz koja se niste morali probijati. Vi možete prepoznati prepreke koje niste morali preskakati. Kakvo god da vam je porijeklo, vaše srce može priznati slavu života i slavu Boga i slavu onih koji donose život na svom putu ka Jelisejskim poljanama
Raja. I vi, bez obzira na džunglu grmlja u kojoj ste putem bili uhićeni, bili ste ukorak s pragom Raja i rajem samim.

Da, voljeni, vi svakako možete biti zahvalni za to gdje ste danas. Bilo da vam je život sada bogat ili oskudan, možete voljeti tlo kojim hodate i možete voljeti svoju snagu, i možete voljeti Mene i biti zadovoljni što Ja JESAM i vi JESTE.
(Prevela Daniela Knapić)