Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 2638 Koliko god krasni vi jeste

HEAVEN # 2638 Koliko god krasni vi jeste
Reče Bog:
Vi ste najdalje od nekoga tko bi mogao ubiti, a opet, ponekad ste sigurno pomišljali na umorstvo. Priznajte! I vi ste željeli da netko nestane s lica Zemlje. Kada se držite za neku zamjerku iz prošlosti i ne želite je izbrosati, što tada doista činite? Desetkujete (u mislima) onoga koji vas je uvrijedio.
Znam da moja djeca misle da su iznad svega toga. Ipak, voljeni, i vi ste izgovarali neistine. Tu i tamo ste malo varali. Obavljali traljave poslove. Jednom ili dvaput ste nekog iznevjerili. Prebrzo ste vozili i pobjegli od događaja s kojima se niste željeli suočiti. Pomiješali ste činjenice. Zar to nije istina? Rčeno samo između Mene i vas, nije li to istina?
Koliko god krasni vi bili, razlika između vas i onih koje osuđujete, onih u zatvorima, i onih smaknutih može biti linija tanja no što biste vi voljeli misliti!
Nije Moja volja da bilo tko drugoga povrijedi, niti da otme vlasništvo koje drugome pripada, niti su Moja volja sve druge nepravednosti. Također, nije Moja volja da vi potcjenjujete one čija je krivica što ne dijele vašu viziju. Netko je počinio nešto što ste vi samo pomislili u ljutnji. Voljeni, ni vama iskušenje nije strano. Bili ste tu i tamo u iskušenjima. Razlika između vas i onoga kojeg sudite jest u tome da je on bio iskušavan i podleglao je.Djelovao je slijedeći svoje neprijateljske misli, dok vi svoje niste poslušali.
Čestitam vam. Drago mi je i zahvalan sam. Za sve namjere i svrhe, vi ste uradili pravu stvar. Vaš brat koji je proglašen krivim nije bio mudar kao vi i pao je. Možda nije bio tako blagoslovljen kao vi i vi možda niste tako kreposni kako volite misliti. Možda ste imali sreće. Zasigurno ste bili sretni što ste učinili manje groznih izbora.
Postoji i smisao u kojem počinitelj, koliko god nam to bilo teško prihvatiti, nije uradio zlodjelo upravo onako kako to svijet vidi, nego je zapravo bio od koristi. U najmanju ruku, možete priznati da njegova nečasna djela vama služe kako biste ojačali svoju želju da budete časni.
Ja ne stvaram isprike, voljeni, jer se Ja nemam zbog čega ispričavati. Ja nikoga ne odbacujem. Neovisno o tome koji je svjetski zločin počinjen, Ja ne kažem da su počinitelji beskorisni. Ne kažem da su bezvrijedni. Njihovim zločinima oni su možda izrazili bezvrijednost u kojoj su se držali. Da su imali veći osjećaj vlastite vrijednosti, možda ne bi bili donijeli takve odluke.
Voljeni, postoji smisao u kojem vi ne možete znati što je dobro a što loše. Možete znati što vam je draže, ali ne možete donijeti odluku. Možete, naravno, odlučiti za sebe, ali nija na vama da bahato proglašavate da je netko dobar a netko drugi loš. Imat ćete takve misli, razumijem, ali bolje vam je da takve misli zadržite za sebe.
Posrnuli ste i pali. Možda ste se podigli. Možda vas je netko drugi podigao. Netko drugi može posrnuti i pasti i ostati tamo ležati i nitko mu neće doći pomoći. Morate li proći pored, ili čitati o čovjeku koji je ostao u blatu, samo da biste ga osudili? Neovisno o tome što vi mislite o njegovom ležanju tamo, on je Moje dijete isto koliko i vi. (Prevela Daniela Knapić)