Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 2637 Poput mirnih voda

HEAVEN # 2637 Poput mirnih voda
Reče Bog:
Vrijednost bivanja u opuštenom stanju je suštinska. Da biste preživjeli u svijetu nije vam potrebna napetost. U stvari, bolje ćete uspijevati bez nje. Zašto bi, onda, Moje dijete odabralo napetost? Vi to već znate. Kada se fizički o nešto spotaknete-gubite ravnotežu, znate da je vrijedno opustiti se. Znate da ćete imati blaži pad. Tako je i u životu. Kada se spotaknete o život, na putu prema dolje bolje je opustiti se. Kakva god da je vaša situacija, najbolje je s njom lagano. Zar ste doista mislili da vam napetost može biti korisna? Istina je suprotna. Tko može razmišljati kad je napet? Napetost vas vezuje u čvorove.
Kakva se nevolja može dogoditi kad se opuštate? Da, može vas zadesiti nešto neočekivano, ali ipak, ako ostanete opušteni umjesto napeti-nećete biti razoreni. Napnite se i svaka će šteta biti uvećana. To je jednostavno poput jedan plus jedan.
Razumijem da ne možete odmah isključiti napetost, ali možete imati namjeru da će vam biti mirno u svakoj situaciji, da ćete u svakoj situaciji prednost davati stanju opuštenosti, neovisno o tome kako vidite situaciju. Umjesto da je vidite kao stresnu, percipirajte je kao mogućnost učenja kako da se opustite i tako budete vođeni od Višeg Izvora.
Kada udarite nožni palac, morate li psovati? Kada nešto prolijete, zašto biste trebali biti napeti? Ako zagazite u blato, zašto napetost? Ako čašu razbijete- ona je već razbijena. Zašto onda napučiti usne i zgrčiti lice? To nimalo ne pomaže. To je anti-pomoć.
Kada vaše dijete nešto prolije, kakva je korist od toga što ćete se naljutiti? Možda vas vaši roditelji nisu nikada učili kako „ublažiti udarce“, kako se prilagoditi teškim okolnostima, ali vaše dijete to može naučiti od vas ukoliko u svaku situaciju unesete svoj dar opuštenosti. Samo zamislite, ni zbog kakvog napada vi se ne trebate uznemiravati. Razmislite samo, vi možete biti uzor vlastitom djetetu.
Zar je to za vas nova ideja, da se ne morate uzbuđivati oko svake sitnice, čak ni oko većih stvari? Ne morate ispljunuti, čak i ako nije po vašem ukusu. Većina događaja u vašim životima su krtičnjaci, ali čak i ako je pred vama planina, zar ne mislite da je možete prijeći? Ne mislite da ćete doći do druge strane? Naravno, izaći ćete na drugu stranu.
Što god da vas zadesi, prijeći ćete preko toga. U relativnom svijetu ništa ne traje zauvjek. Pa čak i kada, nekim slučajem, ne biste mogli prijeći planinu, zar vi i dalje niste vi, na ovoj strani planine? Kada izgubite voljenu osobu, još ste uvijek vi. Penjat ćete se planinom, da, i napredovat ćete. Bol postaje manje jak. Ponovno vam se noge tresu zbog broda života. Kada je prisutna bolest, ozdravljujete. U svakom - ovom ili onom- slučaju, liječenje je prisutno. Možda će tijelo otpasti. Vi se tada samo možete uzdići. Kakve vam koristi ionako može donijeti napetost?
Čak i ako vam je preostalo još malo vremena za život u vašem tijelu, okusite ono što jest.
Kako sladak život postaje kada pomislite da možda imate svega još samo jedan dan? Kakve zemaljske koristi ima od napetosti, voljeni? Hoćete li pokušati otpustiti je i biti poput mirnih voda? (Prevela Daniela Knapić)