Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 2636 Bog – Svjetlo

HEAVEN # 2636 Bog – Svjetlo
Reče Bog:
Svatko u svijetu igra neku ulogu. Uobičajeno govoreći, postoje dobri i zli. Ponekad ih nije lako razlučiti. Uvelike, svatko je mješavina dobrog i lošeg. Vi razumijete da riječi dobro i loše koristim površno, onako kako ih i vi rabite.
Ponekad igrate jednu, a ponekad drugu ulogu. Ponekad to ovisi o sceni u kojoj se nalazite i o tome tko su drugi glumci.
Tako ponekad nosite šešir junaka, a ponekad nitkova. Neovisno koji šešir nosili, to je samo šešir. Taj šešir niste vi. Ni vaša sreća doista ne leži u ulozi koju igrate, ili bar ne za dugo. Jedna će vam se uloga možda više svidjeti od druge. U nekoj ćete biti bolji nego u nekoj drugoj. Možete biti besprijekoran glumac ali, opet, vi ste samo glumac. Bilo da vam plješću ili vas izžvižde, vi ipak samo igrate ulogu. Aplauzi i žvižduci odnose se na ulogu koju igrate.
Ponekad slijedite scenario. Ponekad improvizirate. Ponekad je to komedija, a ponekad drama, a opet sve su predstave komedije zabune, pokušaja i pogreške, kako to već biva u životu. Stvar je u priči. U predstavi je stvar. A opet, doista, u stvari je bitno to unutarnje svjetlo. Neovisno koliko prepoznatljivo ili zamagljeno unutarnje svjetlo može biti, to je svjetlo koje sja. Svjetlo – u njemu priča počiva.
U svijetu ste uključeni u kreativnu dramatizaciju. Prisutna je podzemna struja koja teče ispod svih uloga. To je svjetlo. To je ljubav. Ja sam 100%, 1000% beskrajna Ljubav. Ja sam Bog – Svjetlo. Možda možete biti zapetljani, zabavljeni predstavom. Ja sam zapetljan u Svjetlo. Ja ne igram uloge koje vi igrate. Ja sam struja koja je prisutna ispod svega. Ja nisam Glumac. Ponekad igrate ljubavne prizore, a ponekad divljački nered. Ne glumim Ja ljubavne scene, niti Ja stvaram nered. Ja ne mogu biti manje no što Ja jesam, a Ja jesam ljubav, ne scena ljubavi, nego ljubav sama. Glumac igra ulogu. Ja nisam glumac. Vi ste glumci, a opet i niste. Naravno, mene se naziva Stvoriteljem. Ja sam Stvaralac. Vi birate Moj džep. Bez Mene vi ne možete ništa učiniti. Iz Moje se energije vi šepurite uokolo Zemljom. Međutim, voljeni, nije sve što vi činite Moja namjera. A opet- Ja sam Pokretač.
Postoji kontradikcija: „Neka bude Volja Moja.“- Vi ne izvršavate uvijek Moju Volju. Moja je Volja da vi živite u sreći i veselju. Junaci i nitkovi imaju vlastite definicije onoga što čini njihovu sreću.
Ja ne stvaram ni veće ni manje indiskrecije. Sjetite se slobodne volje koje vam dadoh. Vaša je, da se njome slobodno koristite. Što god vi osjećali kao prethodno utvrđeno sudbinom, vi niste zaključani u ulozi osim, na određeno vrijeme, u ulozi Ljudskog Bića. Vi se možete okušati u ulozi anđela u svakom trenutku koji odaberte na Zemlji. Niste zaključani u ulozi. Uloge možete mijenjati. Možete sići sa pozornice. Možete ući u jedno drugo kazalište.
Nisu prazne riječi kada vam kažem da možete odabrati ulogu koju želite igrati.
(Prevela Daniela Knapić)