Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN #2613 Voorkwaadheid de kop bovensteekt, 20 januari, 2008

Waarom wordt je onvermurwbaar, als jet gaat om wat je doet? Bijvoorbeeld, je zou je kunnen ergeren over de spam die je steeds opnieuw en opnieuw in je mailbox krijgt. Je weet dat het niet aan jou alleen gestuurd wordt. Je weet dat het helemaal niets met jou te maken heeft, en toch ben je nog geïrriteerd. Je weet beter, en toch kan zoiets vervelends heel wat kwaadheid bij je naar boven brengen. Je voelt binnen gedrongen, jen je voelt je machteloos, omdat de spam zenders niet makkelijk opgeven. Ze blijven komen. De één neemt vlug de plaats in van de andere.

Dit is een goed voorbeeld van hoe kwaadheid in je sluimert. Wat er je ook tot kwaadheid aanzette is niet hetgeen dat ertoe aanzette. Je kwaadheid was er al, klaar om uit te barsten. Kwaadheid is voor jou heel moeilijk, Ik weet het. Je zou Mij smeken om het voor eens en voor altijd van je weg te nemen. Je zou alles geven om maar van kwaadheid verlost te zijn.

Je weet dat leven beter is wanneer je niet kwaad bent. Je zou veel liever de frustrerende energie omzetten tot liefde. Oh, hoe zou je niet wensen dat liefde veel makkelijker vanuit je hart zou opwellen, dan de kwaadheid doet.

Je voelt alsof je alles hebt geprobeerd. Je hebt tot tien geteld. Je hebt fervent aan de kwaadheid gevraagd om weg te gaan, en toch komt het in volle kracht naar buiten en wil niet weggaan. Ongeacht hoe klein de oorzaak, je kwaadheid wordt groot.

Op die momenten, geliefden, kijk omhoog, en een beetje van je kwaadheid zal zichzelf oplossen. Sluit je ogen voor een ogenblikje, en een beetje zal wegebben. Die kwaadheid is van jou, en toch wens je het niet, en toch zet jij, niet iets buiten jou, zet het in gang. Jij bent de aansteker van je eigen kwaadheid.

Zal je dit accepteren? Kan je aanvaarden dat het jouw kwaadheid die in jou aanwezig is? Er is roodheid in jou, die op zoek gaat naar een redden om te ontsnappen. Je kwaadheid is als een allergie. Je voelt alsof je het niet kan verhelpen, maar, geliefden, wie zal het voor je verhelpen?

Wat je wenst is gelijkmoedigheid. Je wil niet ontvlammen. Je ziet het nut van kwaadheid niet in. je houdt jezelf niet langer voor, dat kwaadheid gerechtvaardigd is. Je ziet het als een plaag. Je zou wensen dat er niet langer een plaats voor kwaadheid in je hart was. Het verbrodt je dag.

Je weet al dat je kwaadheid niet zomaar kan gebieden om weg te gaan. En tegelijkertijd weet je dat het dat zal doen. Het zal zijn loopje met je eindigen, vertragen, stoppen, het zweet van zijn gezicht vegen, afkoelen, de roodheid zal uitklaren, en kalmte zal opnieuw heersen. Ongeacht hoe voorzichtig je ook bent, verwittig jezelf tegen kwaadheid, het breekt uit als een uitslag op je huid, alleen maar om zichzelf uit te putten en te verdwijnen.

Oh, om altijd kalm te zijn. Je zou een koningsrantsoen geven, omdat het niet meer zou uitbreken.

Ergens heb je het idee opgedaan dat je kwaad zou moeten zijn. Wat als je nu eens van die idee af zou kunnen geraken? Wat als je nooit meer hoefde kwaad te zijn? Wat als, in plaats van kwaad te zijn, je gewoon zou kunnen bewegen naar iets dat je leuk vindt en weg van gelijk wat je niet zint?

In het voorbeeld van spam, wat als je nu eens gewoon zou deleten zonder kwaad te zijn? Wat als je niet met wapens paraat zou gaan staan?wat als je vriendelijker tegenover jezelf was? Wat als je de schuurdeur zou sluiten, voor de koeien naar buiten gaan?

Geef kwaadheid een kleine peptalk. Zeg dan:

“Kwaadheid, ik heb je niet nodig, en ik wil je niet. Ik ben niet degene die hulpeloos is. Jij bent het. Je kan alleen komen, als ik je roep. Wil je ajb achteruit stappen en ver van mij weg? Zal je doof zijn en me niet horen? Wil je ajb niet blijven, zelfs wanneer je klaar bent naar buiten te komen, als ik je roep? Wees ongehoorzaam tegenover mij. Vriendelijk verzoek deze plaats te verlaten.”

Misschien zal kwaadheid je verlaten, als je het ertoe uitnodigt. Spreek het aan, voor het die tijd is. Observeer jezelf. Voordat je email nakijkt, bijvoorbeeld, kan je jezelf eraan herinneren, dat je aan deleten zonder je kwaad te hoeven maken. Je weet welke arena’s in je leven de neiging hebben om uit te barsten. Vooraleer je deze arena’s binnentreed, toon kwaadheid vriendelijk de deur.