Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN #2600 Pozvolete si da badete

Би Ми харесало, ако не откривахте толкова много недостатъци у себе си. Вие не трябва да сте безпогрешни, нито пък изпълнени с грешки. Желанията са хубаво нещо и е хубаво да искате да придобивате. В същото време позволете си да сте несъвършени. В противен случай вие се надбягвате по нагорнише.

В условията на относителния свят, вероятността е никога да нямате идеална фигура, идеален съпруг, идеална съпруга, идеални деца. Това не е ли нормално? Защо да се мъчите толкова, когато ги нямате? Може да не сте доволни, но трябва ли да сте недоволни? Може да не сте удовлетворени от всичко, така както е, но трябва ли да сте неудовлетворени? Ако всичко не е идеално, това означава ли, че всичко е ужасно? Не може ли да е нормално?

Има едно качество, наречено самообладание. В самообладанието вие сте балансирани, дори когато изпитвате крайности. Нека търсите крачката напред и все пак да не сте критични към себе си.

Когато бяхте на 6 години, вие искахте да сте на седем. Винаги искахте да се движите напред. Междувременно вие не се самонаказвахте затова че сте на шест. Да искате да сте на седем беше едно разумно желание, и все пак вие не се упреквахте затова че сте само на шест.

Понякога ви е много трудно да угодите на себе си. Вие няма да бъдете доволни. Или спите твърде много, или не достатъчно. Или сте твърде строги към собствените си идеи или твърде много се влияете от другите. Веднъж сте свърде стиснати, а друг път твърде разточителни разбирате ли какво имам предвид, като казвам, че ви е трудно да угодите на себе си.

Сякаш няма да бъдете доволни от себе си, каквото и да става. Това е, което имам предвид, когато казвам да си позволите да бъдете несъвършени. По-добре да сте несъвършени, отколкото да сте роб на съвършенството.

Всеки има области, в които е по-добър от колкото в други и от други хора. Някои хора са безупречни, а някои са разхвърляни. Бъдете безупречни или бъдете разхвърляни. Моля, обичайте се все така.

Може да не сте добри по висша математика и вие сте се примирили с това. Математиката не е в списъка ви от неща, в които трябва да ставате по-добри. Вие сте се научили да живеете с това, не пораженчески, а като не се съсредоточавате върху него, като се освобождавате от него. Понякога изглежда сякаш вие се пробвате и тествате в разни неща повече от колкото е приемливо.

Ако сте високи, вие го приемате. Ако сте ниски, вие го приемате. Вие не си държите речи за ръста си. Но си държите речи за всякакви неща. Наистина ли са толкова лоши? Наистина ли заслужават енергията ви?

Възможно ли е просто да бъдете доволни от себе си?

Това не означава, че спирате да живеете и да израствате. То означава, че е нормално да сте живият човек, който сте днес. То означава просто, че вие не се самобичувате ежеденвно затова че не сте нещо повече. Утре ще бъдете нещо повече, все пак междувременно това е днес.

Потупвайте се по рамото от време на време.

Нормално е, ако не сте направили идеалния десерт. Нормално е, ако сте или не сте свършили нещо днес, каквото и да е то. Светът ще продължи. Ще бъдете ли така любезни да си припомните, че вие сте Божиите възлюбени и да се отпуснете малко? В противен случай, винаги ще бъдете напрегнати. Приемете за свой недостатък това, че сте напрегнати и се освободете от всичко, което ви напряга.

Вие се критикувате, а, наистина, вие сте нормални. И какво ако косата ви е сплескана днес? И какво ако не сте свършили всичко, което сте възнамерявали да свършите? Моля ви, заради Мен, обичайте се малко.

Heavenletters™
Copyright@ 1999-2008

Превод: Ваня Тонева