Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN #2597 Istinata za Prosvetlenieto

Има една широко разпространена идея, че с израстването на вашето съзнание, пътят ви ще се обсипе с рози. Разбира се, пътят ви ще се обсипе с рози, но това не означава, че ще вървите по път без бодли. Това означава, че бодлите вече не доминират в ума ви. Пътят ви вече беше осеян с рози и сега вие ще ги забелязвате по-често, и няма да обръщате толкова много внимание на бодлите. Животът ще бъде по-розов, но не всеки миг. Ще има повече рози, но не всяка минута. Да, животът ви е преобразен, но в действителност преобразените сте вие.

Понякога хората имат представата, че с израстването на съзнанието всичко е златно и че можете да привличате само златни хора и златни събития, обикновеният живот не може повече да ви сграбчи и да ви разтърси. Има известна истина тук, но не точно, не повече отколкото корицата на една книга винаги ви казва какво се съдържа вътре.

Ярко осветени, вие все още можете да пътувате по тротоара. Все още можете да получите обрив. Все още може да ви замерят със снежна топка и тя може невинаги да ви пропусне. Не всички ще знаят Кои сте. Не искам да се разочаровате, нито да си мислите, че не сте просветлени заради това или онова.

Има голяма промяна в живота ви, но истинската промяна е във вас и в това как възприемате и отговаряте на своя съществуващ живот. Сега вие живеете благословен живот.

Да, вашият живот ще бъде новоосветен и вие ще привлечете повече светлина в живота си и все пак може да има хлъзгав лед.

Ако вие сте просветлен детектив, престъпленията не са изтрити. Ако сте просветлен боклукчия, все още ще има боклук.

Разбира се, може да смените професията си.

Новоосветени, вие все още ще трябва да миете чинии. Все още ще има киша по улиците.

Ако разчитате на просветлението да ви даде лек път, вие гледате на просветлението по един ограничен начин. Просветлението е дадено на вас и вие виждате света в една нова светлина. Наред с ярката светлина, която толкова желаете, ще откриете, че животът не се отнася толкова много до вас, колкото може да сте си мислили и да сте искали. Вашата среда може да е същата. Може да не натрупате богатсва. Все още ще се нуждаете от сън.

Няма да намерите велика радост в това да сте единствените просветлени в своя квартал. Просветлението наистина не се отнася до вашия личен живот и до личното ви удовлетворение. То не се отнася до това колко сте прекрасни и колко сте благословени. Просветлението е дар, все пак ще разберете, че то е свързано с отговорност и служба към човечеството и това ще бъде радост за вас. Сега след като сте осветени гражданини на света, Вселената е вашият терен. Сега вие се простирате далеч отвъд кухнята на своя избор или лъснатите, или изтърканите си обувки.

Ако търсите просветление единствено за себе си, вие сте сбъркали адреса. Ако търсите медали, ще бъдете разочаровани. Вместо да търсите медали, какво ще кажете да потърсите Мен?

Хубаво е да бъдете търсачи и вие сте добри търсачи. Търсете сега не да получите, не дори да получите просветление. Търсете насладата от даването, докато вървите по своя път към просветлението. Всъщност, Аз ще стигна до там, че да кажа да се забравите. Не казвам да се пожертвате. Казвам, че в момента, в който сте щастливи, вие не мислите за себе си или дори за това да сте щастливи. Докато създавате изкуство или музика, или едно прекрасно ястие за своето семейство, за малко вие забравяте за себе си. В тези мигове вие действате с пълната сила на вселената зад себе си. Вие вече знаете какво е просветлението, в противен случай не бихте го желали толкова силно.

Heavenletters™
Copyright@ 1999-2008

Превод: Ваня Тонева