Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN #2594 Nova Godinka

И днешният ден, денят който мнозина наричат първи Ден на Новата Година, е начало на една Нова Година и на един Нов Ден, толкова колкото е и всеки друг ден, възлюбени. Само дето днес има повече осведоменост, защото днешният ден се нарича Нова Годинка. Нека празнувате Новостта всеки ден. Нека започвате живота наново през всеки ден от своя живот.

Животът не е пасивен, възлюбени. Животът е като кон, чийто юзди държите. Животът не идва при вас просто така като див тигър или като бавен вол. Мислете за живота повече като за портокал, от който отхапвате. Портокалът вече е бил сочен. Портокалът просто чакаше да отхапете от него. Отхапете от днешния ден и извлечете сока от него.

Да, животът може и да се мотае наоколо и да се спре пред вратата ви, и все пак възможно е да скочите на коня на живота и да яздите, докато той легне да спи през нощта.

Или може да мислите за живота като за кокал, който оглозгвате до последия хрущял. Не трябва да чакате кокалът да ви бъде подхвърлен.

Имайте милост над живота и му помогнете да премине през хоризонта.

Животът на Земята идва като прираст. И все пак има само Един Ден, и това е днешният ден. Всеки ден пред вас има широк спектър за развитие. Дните идват при вас по равно. Те са заредени и все пак зависят от вас.

Мислете за живота като за свой кухненски килер. Имате много кутии със супа наредени вътре. Вие ги купихте. Подготвихте се. И сега можете да изберете всяка супа, която желаете. Всичко, което трябва да направите е да се протегнете към шкафа и да изберете. Какво е толкова трудно?

Да, Аз разбирам. Вие виждате всякакви кутии със супа, но без етикети. Добър довод. Да, вие невинаги знаете какво избирате. Въпреки това, изборът зависи от вас. Не можете да отделите твърде много въображаемо време за да направите своята селекция. Независимо дали кутията е с етикет или не, вие трябва да избирате.

Вече ви се е случвало етикетът на някои супи да не е верен! Били сте приятно изненадани, били сте и горчиво разочаровани. Независимо от това, вие трябва да се протегнете и да направите своя избор. Не можете да имате цялата информация преди да направите избор. Не можете да чакате цялата информация, или възможността може да отмине, преди да сте се добрали до нея. Възможно е някакъв избор да е по-добър от никакъв избор. Наистина, незибежно е, някои избори ще бъдат направени вместо вас и вие няма да имате думата за тях. Вярно е също, че има и много избори, над които само вие имате думата.

Достатъчно теория за сега, прекарайте този ден както желаете. Имайте предвид, възлюбени, един ден не трябва да има велики постижения. Дните, прекарани в почивка също се равняват на злато. Не трябва да се стремите да спечелите Нобеловата Награда днес. Можете сами да се възнаградите, като се облегнете пред телевизора и гледате играта. Работата е в това да ви е приятно.

А утре, когато отидете на работа, а за жалост това може да не е работата, която ви е приятна, е, тогава, пак се наслаждавайте. Защо да не подскачате по пътя към работа и да не оглозгате радостта от нея, както кучето оглозгва кокал. Защо да не предизвиквате радост, където и да сте. Бъдете караул на радостта. Бъдете създател на радост, дори и на работно място, което не е Желанието на вашето Сърце. Постелете килим от рози, където и да сте. Не е ли това по-добре, от колкото килим от пепел или прегорели мечти?

О, превърнете днес и утре в разкошни дни. Докато се занимавате с това, защо да не направите този ден чудесен? Защо да спирате някои от собствените си идеи?

Heavenletters™
Copyright@ 1999-2008

Превод: Ваня Тонева