Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN #2497 Badete sebe si

Бог каза:

Бъдете себе си и не правете, и не казвайте разни неща за да се доказвате.

Ако желаете да сте по-независими, бъдете по-независими, както желаете, но не предприемайте действия за да докажете, че сте независими. Това е като да си самоналожите някаква дързост.

Не правете нищо за да доказвате нещо.

Давайте подаръци на всички, на които искате, все пак, не давайте подарък на някого, за да докажете, че го или я обичате.

Не се присъединявайте към някоя шайка, за да покажете, че сте смели.

Не отвръщайте на предизвикателства. Не отправяйте предизвикателства.

Преди всичко, няма нищо, което да доказвате. Стремете се да бъдете смели и бъдете такива. Бъдете смели за да спасите дете от горяща къща. Бъдете смели, като се извините на някого, когото сте обидили. Не правете нищо, за да покажете или за да докажете, че сте смели, за да покажете или докажете изобщо каквото и да било.

Бъдете мили. Бъдете такива, но не се опитвайте да докажете, че сте.

Нека действията ви идват от вътрешността на сърцето ви, а не за да предразположат впечатлението на света за вас във ваша полза, или чието и да било впечатление за вас.

Вие наистина сте смели и вие наистина сте мили, когато следвате напътствията на собственото си сърце, а не за да докажете на себе си или на когото и да било, че сте смели, или мили, или мъдри, добри, щедри, съвършени и така нататък.

Веднага, след като сте действали, за да докажете нещо, вие се натъквате на истинските проблеми. Може би доказването е същото като хваленето, и вие се хвалите, за да докажете нещо на себе си и на някого другиго. Бъдете несъвършени тогава и живи, и истински. Вярвайте си повече като за начало.

Не се опитвайте да докажете, че сте готини. Вместо това се наслаждавайте.

Не се опитвайте да докажете, че сте честни. Бъдете честни.

Виждате ли как нуждата да се докажете произлиза от нещо по-малко от сила? Вие трябва да тръгнете от силата, възлюбени, а не от страха. Разбира се, не е необходимо да се страхувате за това как някой отвън може да ви възприема. Възприемайте се и бъдете доволни.

Ако чувствате, че сте срамежливи например, добре, давайте и практикувайте да сте смели. Веднъж се изкажете първи днес, и два пъти утре и така нататък. Практикуването не е доказване. То е практикуване, то е трениране на себе си. Тренирайте себе си, но не го правете за да докажете нещо на някого.

Любовта не може да бъде практикувана, възлюбени. Да знаете за любовта може да бъде практикувано. Да сте отворени към любовта може да бъде практикувано, но самата любов е своя собствена господарка. Когато сърцето ви е достатъчно отворено, любовта ще тече през него.

Вие не можете да накарате любовта да съществува. Любовта може да е основно решение, което вземате, но не можете да се разпореждате на любовта. Любовта не е ключ, който включвате и изключвате. Гърлото на любовта трябва да бъде оставено.

Сега бракувате ли идеята за доказване на каквото и да били на някого, включително на себе си?

Разкривайте, но не се опитвайте да докажете.

Не се опитвайте да докажете, че сте по-добри от някой друг. Не се опитвайте даже да докажете, че сте по-добри, от колкото вие самите сте били някога. Разбира се, вие сте по-мъдри, защото учите през цялото време. Но какво има за доказване, възлюбени, и на кого трябва да го докажете?

Когато почувствате желанието да докажете нещо, мислете за това желание, като за предупредителен сигнал, който угасва. Сигнал, че изграждате фалшив фронт. Просто желайте да сте верни на себе си и на всички останали.

Нищо не трябва да бъде доказвано. Какво е това, което изобщо трябва да докажете?

Heavenletters™
Copyright@ 1999-2007

Превод: Ваня Тонева