Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN #2464 Kato techenieto na velika reka

Бог каза:

Не обръщайте толкова много внимание, когато ви се спи. Понякога ви е трудно да се събудите. А понякога ви е трудно да заспите. И в двата случая сте в лошо настроение. Вие сте този, който настойва чавовника. Какво ще стане, ако е редно да ви се спи и е редно да сте напълно будни? Какво ще стане, ако не смятате нито едно от тези (състояния) за нещо ужасно. Какво ще стане, ако е съвършенно редно да сте будни и съвършено редно да спите? Какво би ви интересувало тогава?

Какво ще стане, ако се нуждаете от целия сън, който жадувате и какво ще стане, ако се нуждаете от цялата будност? Защо казвате, че едното е по-добре по едно време, а не по друго време? Наложително ли е да сте толкова регулирани? Какво ще стане, ако всичко е наред, точно както си е? Както е сега, вие си измислихте дефект. Мислех, че се отказвате да си измисляте дефекти. Мислех, че от сега нататък вие изобщо няма да помисляте за дефекти. Вие просто бихте се обичали. Вие бихте се обичали в болест и здраве, в сънливост и будност. Вие просто бихте се обичали. Вие прахосахте твърде много от себе си, мислейки, че нещо става, докато всичко е наред.

Какво ще стане, ако спрете да атакувате света заради неговите склонности и вместо това се наслаждавате на света? За всичко, което светът не ви предлага, той ви предлага повече. Възползвайте се от даровете на света. Не се цупете на това, което виждате като оскъдно в света. Едно момченце сложи пръста си в дупката на бента в Холандия и така спаси Холандия от наводнение. То видя една нужда и я запълни. Има нужда повече да не отглеждате болни мисли. Сега направете нещо за това. Не ги чувайте повече да влизат. Световните новини са срамота. Правете по-добри новини. Когато има война, това е още една причина да се помирявате със себе си.

Изтрийте войната със силата на мислите си и със силата на своята любов. Ако наистина не искате война, спрете да я приемате, спрете да вярвате в нея, виждайте през нея. От другия край на войната, има, точно както във вас, един копнеж за мир. Можете ли да повярвате в мира, вместо във войната? Можете ли да повярвате в способността си да дарявате мир?

Войната не е абсолют. Точно както в средното училище, децата са непослушни в един клас и услужливи в друг. В един клас на децата се гледа като на тирани. В друг на тях се гледа като на децата, които са.

Веднъж и завинаги, нека ви кажа, че вашата цел в света е да давате любов без усилие. Ако не се препълвахте с всички факти, с които се препълвате, може би щеше да ви е по-лесно да давате любов. Сложете страха, отвращението, безпокойството, отчаянието, гнева, омразата – сложете всички тези неща настрана и се въоръжете с любов. Начинът да обезоръжите врага си е да го превърнете в приятел. Ако не можете да го превърнете в приятел, поне не го превръщайте във враг.

Отменете цялат идея за врага. Не превръщайте никого и нищо в свой неприятел. Нито една концепция във ваш неприятел. Нито един човек. Нито една страна, защото когато хванете идеята за врага, вие се намушквате в гърба.

Не превръщайте никоя сънливост в свой неприятел. Не превръщайте инсомнията във враг. Не превръщайте себе си във враг, а в приятел. Бъдете приятелят, който бихте желали да имате. Сприятелете се със себе си. Никакви дебати повече. От сега нататък само разбиране, разбиране за това какво е в действителност да давате любов безкрайно, без почивка, като потока на велика река.

Heavenletters™
Copyright@ 1999-2007

Превод: Ваня Тонева