Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN #2438 Den sled den

Бог каза:

Как излизате от разрухата на времето, когато светът, в които живеете е отмерен до секундата? Часовникът тиктака и вие трябва да сте някъде. Часовникът тиктака и вие трябва да се връщате. Изглежда часовниците управляват света. Разбира се, вие ще се съобразявате с графиците и ще стигате на работа навреме, и ще вземате децата си навреме. Един реверанс към времето може да бъде да бъде мил жест.

Независимо от това вие не трябва да приемате времето чак толкова сериозно, сякаш времето е дракон, от който се страхувате. Въпреки че времето дава тон, вие не трябва да оставате без дъх. Даже докато бързате, вие можете да поставите времето на мястото му. Вие можете да овладеете времето. Вие не трябва да бъдете негова жертва.

Разбира се, вие сте приели правилата на времето. Независимо от своите протести, има нещо във времето, което наистина харесвате. Вие харесвате движещата му сила. И вие сте, вероятно, малко самодоволни, когато другите хора не се съобразяват с времето.

Избягвайте думата „побързай”. Избягвайте думата „късно”. Избягвайте да казвате „навреме”. Приемете времето за приятел, който ви придружава. Времето винаги ви дърпа, както дете може да дърпа дрехата ви, но вие пак можете да вървите през живота радостни и да виждате картините. Времето не трябва винаги да е на гърба ви. Кажете за времето.

Намерете някакво безвремие в живота си. Вие имате тези моменти в живота си, когато сякаш сте под заклинание и забравяте за времето. Времето ви води на каишката си и все пак понякога вие наиситна излизате от ограниченията на времето. Позволете на времето да ви даде малко свободно време.

Идете се търкаляйте в тревата. Позволете си не-времева дейност в живота. Вие можете да се разхождате в живота. Идете в парка. Открийте Ме там. Аз не бързам. Вие можете са спрете да бързате. Дайте си достатъчно време, така че да не трябва да бързате.

Безвремието също съществува. Време изобщо няма, и има цялото време на света.
Ориентирайте се за времето повече по слънцето и звездите, и луната. Луната върви в крачка със своето собствено време. Луната свети над вас. Луната взема своето време. Тя не бърза. Луната знае, че време има достатъчно за всичко.

Ако времето беше ваше табло за съобщения, вие не бихте го изписали до ръба. Вие бихте оставили малко празно пространство. Празното пространство е хубаво. Наричайте го Зен. Не се тъпчете с дейности. Добре е да сте бездейни от верме на време.

Има часове в живота ви, които трябва да спазите, но независимо от това вие можете да оставите празно пространство около часовете. Избягвайте да претъпквате килера си и избягвайте са претъпквате живота си. Разхождайте се повече в живота. Внимавайте за таксата, която ограниченията на времето ви налагат и запазете малко време без граници. Овременете се.

Не мислете повече в понятия за достатъчно време или не достатъчно време. Мислете в понятия за изобилие. Наместете времето в своя живот. Кажете думата си за него.

Вземете си почивен ден от времето. Покрийте часовниците си. Вие нямате нужда да сте толкова зависими от часовници. Работете, докато слънцето е навън и спрете да работите, когато слънцето залязва. Бъдете като фермер в живота. Той поглежда нагоре към небето.

Мислете за астрономическото време като за метеорологичното време. Метеорологичното време е винаги тук. Отдайте му уважение, но независимо от това вие можете да излезете в дъжда, вие можете да ходите и в снега, вие можете да седите и на слънце. Времето е свободно, възлюбени. Бъдете свободни навреме.

Heavenletters™
Copyright@ 1999-2007

Превод: Ваня Тонева